Uuden kasvun äärellä

Pari päivää sitten huomasin, että Marko oli saanut valmiiksi uudet kotisivunsa. Ihailin niiden selkeyttä, samalla kun pohdin, miten saisin näkyviin omaa ajatteluani selkeämmin. Siitä kehkeytyi idea kirjoittaa tämä artikkeli yrittäjän sisäisestä kasvusta. Uskon että sisäisen kasvun myötä myös ulkoiset tunnusmerkit kuten esimerkiksi tapa kirjoittaa ja nettisivut muuttuvat.

Teknisen kehityksen myötä on mahdollista, jopa suoraan kopioida itselleen vaikkapa sanastoa, tai kokonaiset sivut, joilla haluaa tulla tunnetuksi. Me emme tee niin, me mietimme ja kehitämme tätä yhdessä ja se tuntuu välillä tahmealta ja hitaalta. Välillä tuntuu jopa epätoivoiselta ja mahdottomalta edetä haluamaansa suuntaan, kunnes luovutan hetkeksi ja palaan. Tästä työtavasta kirjoitin aiemmin Innostavan kehittämisen suvannoissa artikkelissa täällä.

Viime aikoina olen saanut tukun uusia asiakkaita, mikä yrittäjälle on aina hieno asia. Sen lisäksi olen muuttanut ja pohtinut miten saan työn alla olevat opintoni taas maaliin siten, että opin jotain uutta oman kasvuni kannalta.

Sisäisestä kasvusta kun puhutaan, niin uuden oppiminen tapahtuu oikeastaan omissa ajatuksissa,; Se siis kirkastaa mikä on tärkeää ja mikä ei, jos nyt oikein pelkistän.  Kysymys on myös suhteesta itseen ja maailmaan, siitä kuinka käsität kompleksisuutta ja millaisia oppimispolkuja olet valmis kulkemaan. Tommy Hellsten kuvasi ” Metataidot työelämän menestystekijänä” seminaarissa kahden erilaisen olemisen tilaa upeasti lapsuuden kokemuksella mummonsa kanssa. Metataitoseminaarin järjesti Metataitoklinikka ,jonka sertifioitu Metataitovalmentaja olen myös.

Kasvu selkeyttää

Sisäinen kasvun myötä on mahdollista oppia yhä paremmin tunnistamaan mitkä ovat oman menestyksen esteet ja mistä tunnistat kasvun haasteet. Kasvua ruokkii oikeanlainen ympäristö. En ole vielä kysynyt Markolta mistä hän kaikkialta hän on poiminut ideoita työstäessään uusia sivujaan.

Omalta kohdaltani sisäisessä kasvussa tiedän jo aika hyvin ne asiat, joita tarvitsen lisää ja joista on ollut hyvä luopua, jotta pääsen eteenpäin. Eräs paradoksi omalla kohdallani on ollut suhde aikaan. Mitä vähemmän vaadin suorituskeskeistä tekemistä itseltäni, sen enemmän saan aikaan. Se ei tarkoita, että lillun ajattomuudessa, päinvastoin, olen vapaa valitsemaan kulloinkin sen, minkä koen juuri nyt vievän kasvuani ja tekemisiäni eteenpäin.  Toisinaan on tärkeämpää olla tekemättä juuri sillä hetkellä yhtään mitään, jos ei saa mielessään olevaa moodia vaihdettua sopivampaan.

”Teknologian kehittyminen on mahdollistanut sen, että minulla voi koneellani olla samaan aikaan auki kymmeniä alustoja ja sovelluksia, joiden kautta teen työtäni.  Nämä osin itselle jo melkein näkymättömät siirtymät alustoita toisille ja erilaisten digitaalisten työkalujen käyttö ovat jossain kohdissa vaatineet paljonkin opiskelua ja pysähtymistä.  ”

Tätä edellinen lause, moodin vaihtamisesta ehkä kiteyttää menestyksen esteeni, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Sitä on vaikea sanoittaa, mutta kokeilen silti; Olen aiemmin työskennellyt perinteisemmässä kontekstissa, jossa asiat ovat pysyvämmän luonteisia, samalla kun olen itse aina ollut nopea oppimaan. Opin siis jo varhaisina työelämä vuosinani, että olen jotenkin vääränlainen ja siitä poisoppiminen on vienyt aikaa. Olen tutustunut pelkoihin ja epäonnistumisiin myös asiakkaideni kautta vuosia, samalla kun olen etsinyt tietoisesti uudenlaisia tapoja sanoittaa sisäistä maailmaa, sillä oivalsin jo varhain, että luomme itse tulevaisuutemme.

”Pelkojen kesyttäjän pesä” on eräs metafora, joka tuli mieleeni, kun katselin omaa uutta kotiani. Asiakkaalleni voisin sanoa olevani ”Rohkaisija, joka tukee sinua. ” Sillä monesti on niin että jonkin uuden edessä pelko palaa ja jos sitä ei tunnista ja kesytä siitä voi kasvaa oikein iso mörkö, joka estää etenemisen.

Verkkokurssin tekeminen, mistä aloittaa?

Eräs asiakkaani kertoi hänellä olevan paljon ideoita ja aihioita kurssin tekemiseen liittyen ja kysyi mistä aloittaa. Ehdotin hänelle omien ajatusten ja ideoiden läpikäymistä säännöllisesti, jotta hänelle itselleen kirkastuisi mikä on hänelle paras tapa jatkaa tuosta tilanteesta eteenpäin. Omien pelkojen rooli tekemisessä on erilainen meillä kaikilla. Se mikä tuntuu sinusta nyt selkeältä ja helpolta voi jollekulle toiselle olla varsin pelottavaa tai vaativaa. Sparraan mielelläni sinua niin verkkokurssi tekemiseen, kuin sen myyntiin ja markkinointiin liittyen. On monia erilaisia tapoja tehdä WordPress pohjainen verkkokurssi ja markkinoida ja myydä sitä.

Selkeys on kuitenkin eräs asia, joka auttaa kaikkia. Jos sinulla on paljon ideoita ja vähän aikaa, tee itsellesi selkeä aikataulu, johon otat tärkeysjärjestyksen mukaan. Sinä päätät, mikä auttaa sinua pysymään suunnitelmissasi ja viemään verkkokurssi ideasi eteenpäin. Tekemistä on paljon ja on hyödyllistä pohtia miten sen pilkkoo ja tekee, jos samaan aikaan on meneillään monia muita asioita, kuten yrittäjillä yleensä on.

Tärkeää on myös se, että on verkostoitunut sellaisten ihmisten kanssa joilta voi tarvittaessa pyytää apua. Verkostoitumiseen liittyviä vinkkejä kirjoitin aiemmin täällä.

Haasteena voi olla myös epäselvä käsitys siitä, missä niitä palveluja sitten markkinoi ja myy. Tätä aihetta sivusin viimeksi täällä.

Mitä tahansa pelkoja tai epäselvyyksiä sinulla onkaan, kysy tai varaa aika omaan valmennukseesi, jossa autan sinua kesyttämään pelkosi ja voittamaan mörkösi.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa