Verkkovalmentaja Hanna Ruuska kasvattaa naisia sisältäpäin omannäköiseen myyntiin
Koko syksyn olen keskittynyt myyntiin, myyntityön kehittämiseen ja ymmärtämiseen. Olen tehnyt sen siksi, että uskon jokaisen verkkokurssiyrittäjäksi haluavan ja verkkokursseilla itsensä elättävän oppivan enemmän myynnistä. Tämä artikkeli jatkaa myynnin teemalla nyt naisyrittäjän haastatellulla. Etsin pitkään myyntityön osaajaa, jolla on myös itsevarmuus kohdillaan, sillä jotenkin me suomessa emme minusta osaa olla ylpeitä omasta osaamisestamme suoraan. Samalla täytyy heti sanoa, ettei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa olla ylpeä omasta osaamisestaan. Hannan terve ylpeys ja itsevarmuus jotka kumpuavat omasta osaamisesta ja tapa jolla hän jakaa osaamistaan vakuuttivat minut että tästä on kirjoitettava. Mietin myös rohkeutta tätä artikkelia työstäessäni.
Myynnin taitoja opiskelemassa
Törmäsin Hanna Ruuskan menestyksen mindsetti-intuitiiviset naisvalmentajat ja asiantuntijat Facebook ryhmään kesällä. Osallistuin alkusyksystä yhteen hänen pitämäänsä työpajaan, jossa päätin että haastattelen häntä kurssiverkkoon. Muutoin en ole osallistunut ajanpuutteen vuoksi mihinkään haasteisiin livenä joita tuossa Facebook ryhmässä on, joitakin pidettyjä työpajoja olen katsonut myöhemmin. Vakuutuin kokemuksistani, joita osallistuessani live iltaan sain. Olen itse aiemmin kirjoittanut myynnin prosesseista näin; Myyntiprosessit täysin digitaalisessa palvelussa . Verkkovalmentaja Hanna Ruuska elää Espanjassa ja myy palveluitaan verkossa.
Tuossa liveillassa paikalla oli kolmisenkymmentä naista, eri aloilta. Nopean esittelyn jälkeen siirryttiin työskentelemään aiheen parissa. Se mitä itselle jäi mieleen oli feminiinisyyden ja maskuliinisuuden yhdistäminen omassa elämässä ja työssä. Tein myös joitakin muistiinpanoja, mutta eniten itseen vaikutti se kokemus, joka Hannaa kuunnellessa itselle jäi. Ehkä se on juuri se asia, jonka kanssa moni painii, että kokisi olevansa riittävä sellaisena kuin on. Tästä ja muustakin voit saada jonkinlaisen käsityksen katsomalla tekemäni haastattelun tästä: https://www.youtube.com/watch?v=I7CZnvAY5cw. Haastattelun kesto on noin 19 minuuttia.
Palvelut ja tuotteet tuotteistamisen näkökulmasta
Hanna puhuu myös tuossa haastattelussa tuotteistamisesta ja sillä tarkoitetaan oman palvelun tuotteen tekoprossia ja sen lopputulosta. Olen itse käynyt kaksi erilaista tuotekehitystyön ammattitutkintoa yrittäjänä. Ensimmäisessä opiskelin Lean ajattelun viemistä sote maailmaan. Se on edelleen käytössäni esim. Isompiin kilpailutuksiin osallistuessani sekä työnohjausprosesseissa sote alalla. Se myötä opin kuinka tärkeää on hidastaa kiireessä sekä sain ajatuksia ja käytäntöjä käyttööni isompien kokonaisuuksien pilkkomisen viisaudesta. Viimeisin pidempi koulutukseni innovaattorin valmennus toteutettiin tuotekehitystyön pohjalta. Tämän käytäntöön saattamista voin nähdä esim. tässä kurssiverkon kehittämisessä eteenpäin. Toisaalta sen anti on ollut omaan arkeeni valtavan iso, sillä se tietyllä tavalla ikään kuin paketoi aiemmin opittuja asioita ja antoi lisää ymmärrystä arjen kompleksiuuden sietämiseen ja innovaatioiden merkitykseen siinä. Tuotekehitystyö on hidasta, mutta kannattaa. Se varmistaa sen, että sinulla on kunnolla mietitty ja rakennettu palvelutuote jota myyt oikealle kohderyhmälle.
Tuotekehityksestä en olekaan sellaisenaan kirjoittanut, joten sen voin laittaa teemoiksi tulevaan. Tulen myös jatkamaan verkkokurssialustojen esittelyä viimeistään alkuvuodesta. Kiitos, että luet blogiamme
Kiitokseksi tästä vuodesta saat vuoden 2023 loppuun mennessä varatuista tunneista minulta +50% kun käytät koodia kurssiverkon blogi.