Osaava sparrailukumppani yrittäjän tukena

Oman liiketoiminnan arvioiminen aika ajoin on tärkeää jokaiselle yrittäjälle. On hyvä pohtia säännöllisin väliajoin missä on onnistunut, mikä ei toimi ja mihin suuntaan kannattaa jatkaa. Onko joitain palasia, joita olisi hyvä jättää kuormasta pois tai ottaa uusia kyytiin.

Kuulostaa helpolta, vai mitä? Huomasin itse kuluvana syksynä, ettei se olekaan aivan niin yksinkertaista. Oman tekemisensä arvioimiselle sokeutuu ja samaa ympyrää jää helposti toistamaan, vaikka oikoreitti odottaisi ihan vieressä.

Kun ajatukset alkavat kiertää kehää on hyvä pyytää ulkopuolista osaajaa katsomaan tilannetta ja kertomaan mielipiteensä, havaintonsa ja ideansa. Pieni sparrailuhetki saattaa saada jumiin jääneet ajatukset auki ja pyörän liikkumaan isosti.

Sparrailuhetki Heidi Härkösen kanssa

Huomasin olevani jumissa, käteni olivat liian täynnä ja halusin järkeistää toimintaani. Kaipasin apukäsiä, uudistumista ja omaan ydinosaamiseeni keskittymistä. Onnekseni yrittäjäkollegani Heidi Härkönen riensi hätiin.

Otimme puhelun Heidin kanssa. Hänellä oli jo valmiina muutama konkreettinen idea ja vinkki, jotka otin heti käyttöön. Oli myös erittäin virkistävää kuulla ulkopuolisen ajatuksia. Heidi haastoi sopivalla tavalla minut itseni katsomaan uudestaan vanhinta brändiäni, jonka kanssa olin vuosien saatossa jumiutunut tiettyyn toimintamalliin.

Yksi oivallus johti toiseen ja pian suorastaan pulppusin ideoita. Lähdin puhelun jälkeen lenkille, sillä ulkoilu toimii minulla erinomaisena ajatusten järjestelijänä. Viimeistelin uudet ideat mielessäni ja kotiin tullessani kirjoitin ne ylös. Olin valmis toimimaan ja uudistamaan brändiäni.

Sanoista teoiksi

Kaikki uudet ideat eivät välttämättä ole toteuttamiskelpoisia tai johda mihinkään, mutta rohkea yrittäjä uskaltaa silti kokeilla monenlaista. Fiksu yrittäjä osaa myös luopua ajoissa ajatuksista, jotka huomaa toimimattomiksi. Kun rohkenee kokeilla, tehdä ja luopua, löytää lopulta parhaiten toimivat tavat.

Pian aloin toteuttaa uusia ideoitani. Ensin yhtä ja kun se tuotti hedelmää, kokeilin vielä toistakin. Tekemisen touhussa huomasin miettiväni, miksen ole tehnyt tätä aiemmin. Lopulta kyse oli ihan yksinkertaisista melko pienistäkin jutuista, joita en vaan ollut tullut itsekseni ajatelleeksi.

Heidin kaltainen valmentaja on mainio apu silloin kun jumittuu ajatuksiinsa ja kaipaa osaavaa ja kuuntelevaa sparrailukumppania. Varaa oma lämminhenkinen ja silmiä avaava keskustelutuokio Heidin kanssa niin pääset taas askeleen eteenpäin.

Tämän artikkelin kirjoitti Martina Häkkinen Somekonsultti, sisällöntuottaja ja digimarkkinoija

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa