Somen sirpaleista ehjään kokonaisuuteen

Lämpimästi tervetuloa Somen sirpaleista ehjään kokonaisuuteen-kurssille. Tällä kurssilla opit tapoja ja taitoja, joiden avulla voit tehdä päämäärättömästä ja uuvuttavasta someilustasi ammatillista markkinointia, joka johtaa tuloksiin.

Tämä kurssi on sinulle, joka haluat saada asiakkaita ja yhteistyökumppaneita somesta. Kurssi voi sopia myös sinulle, jonka työtehtävä tai osa siitä on hankkia asiakkaita pienyritykselle somesta. Silloin toimit yrittäjämäisesti, eli haet itse kontaktejasi aktiivisesti. Kurssilla olevat asiat on kerrottu pienyrittäjän kokemuksen kautta, mutta voit kenties hyödyntää sitä myös muissa rooleissa. Tämä verkkokurssi auttaa omien palveluiden ja tuotteiden jakamisessa ja niiden luontevassa esittelyssä somessa. Kurssilla on asiaa myös myymisestä, varsinkin social selling- osiossa.

Kursilla olevat asiat on opittu käytännössä sosiaalisen median kolmessa ns. pääkanavassa. Nämä kanavat ovat; Facebook, Instagram ja Linekdln. YouTube ja muut kanavat ovat nostamassa merkitystään, mutta kurssin ja oppimisen kannalta on hyödyllisintä keskittyä näihin.

Kun opit ottamaan käyttöön näissä kanavissa kurssin antia, tulet huomaamaan, että se huomataan myös somessa. Syntyy hyvä kierre, josta saat kivasti potkua jatkaa innokasta markkinointiasi.

Tällä kurssilla en opeta kaikkia asiakashankintaan liittyviä asioita, kuten vaikkapa somessa hyvin paljon käytettyä ”asiakkaan ostopolkua ” tai ”myyntisuppiloa” ja muita yleisesti tunnettuja asioita. En ole mikään iso markkinointiguru, vaan tavallinen pienyrittäjä, joka on opetellut käyttämään ammattimaisesti somea. Opittuani nämä asiat huomasin, että opeilleni on käyttöä, koska olen saanut paljon positiivista palautetta omasta tavastani someilla. Minulle someilu on tärkeä osa yrittäjyyttäni.

Tällä kurssilla keskitytään sinun oman toimintasi kehittämiseen ja parantamiseen käytännöllisellä tavalla. Voit huoletta soveltaa kaikkialta muualtakin oppimiasi asioita tämän kurssin ohella.

Tämä kurssi on myös täysin minun sinulle tekemäni, eli ethän jaa tässä olevia materiaaleja muiden kanssa. Muutoinkin kaikessa jakamisessa somessa tulee aina ottaa huomioon tekijänoikeudet, joista voit lukea lisää täältä

Kurssin rakenne ja ajankäyttö

Kurssi koostuu neljästä eri teemasta, joiden kautta opit tarkastelemaan ja kehittämään omaa toimintaasi ammattimaisemmaksi markkinoijana sekä tuotteiden ja/tai palveluiden myyjänä. Tämä ei tapahdu toivomalla, vaan eri tapojen ja taitojen yhdistelminä, joista kerron sinulle tällä kurssilla. Yhdistelemällä näitä omaan tekemiseesi sinulle sopivalla tavalla, saat enemmän kontakteja ja opit myös hyödyntämään niitä ohjeideni avulla.

Nämä neljä eri teemaa ovat syntyneet oman kokemukseni ja jatkuvan opiskeluni kautta. Saan kaikki asiakkaani toimimalla näiden jakamieni teemojen kautta aktiivisesti somessa. Kerron sinulle näistä toimista ja taidoista kaiken tällä kurssilla.

Voit käydä tämän kurssin omaan tahtiisi, silloin kun sinulle parhaiten sopii. Voit osallistua kurssille myös silloin kun se on ns. live-aktiivinen. Tämä tarkoittaa, että joka viikko on yhteisiä livetapaamisia kurssiin liittyen. Seuraava live kurssi alkaa xxxx 2020

Kurssin läpikäymiseen kannattaa varata vähintään neljä viikkoa, eli teema ja viikko ajatuksella. Kun samaan aikaan teet näitä asioita omaan tahtiisi arjessa, tulet huomaamaan, että kehityt. Varaa joka viikko vähintään kaksi noin 30 min pituista aikaa, jolloin pysähdyt kurssin äärelle tietoisesti harjoittelemaan somebuustia. Suosittelen myös oman oppimispäiväkirjan pitämistä kurssin aikana. Kirjoita muutamalla sanalla tai piirrä käsitekartta tai lista asioista, joita opit tai otit uudelleen käyttöösi. Tämä kannattaa ethdä aina kurssin yhteydessä, niin se ei unohdu. Uuden oppimisesta on sanottu että ne jotka kirjoittavat tai piirtävät opsikelun ohessa oppivat tehokkaammin.

Teemat, joiden kautta olen jakanut kurssini ovat seuraavat:

1. Aktiivisuus, jonka avulla jatkuvasti ja toistuvasti haastat itsesi toimimaan somessa.

2. Kuvat ja videot, joilla kiinnität asiakkaidesi huomion.

3. Some asiakaspalvelu ja social selling, joiden avulla kohtaat asiakkaasi ja myyt palveluitasi.

4. Tavoitteet ja mittarit, joiden avulla opit onnistumaan siinä mitä teet.

Kaikista näistä teemoista ja kurssista yleisesti keskustelu tapahtuu suljetussa Facebook -ryhmässä. Liity Somebuusti -upeat yrittäjät -ryhmään tästä

Kurssiin liittyy myös aktiivisena aikana tapahtuvat livetapaamiset verkossa. Olen joka torstai ilta olen kanssanne klo 17- 18 ja vastaan kysymyksiinne. Tulethan mukaan livetapaamisiimme!

Puhelimella tehty somejulkaisu , jossa on sometarra.

Kurssi ohjaaja

Heidi Härkönen Heidi Härkönen Tekijä